Instantní káva - Požadované vlastnosti - Bez kofeinu
Výchozí surovinou pro výrobu instantní (rozpustné) kávy jsou hrubě mletá pražená kávová zrna. Ta se pod vysokým tlakem louhují v horké vodě, jinak řečeno - je to, jako kdybyste si uvařili hodně silného "turka". Výluh se suší dvěma různými způsoby. Buď se rozstřikuje v proudu horkého vzduchu, až se kapičky usuší na prášek, což je tzv. metoda sprejování. Při novějším způsobu se kávový nálev suší tzv. vymražováním za velmi nízkých teplot; proces se také označuje jako Iyofilizace, což bývá uvedeno na etiketě. Vymražovaná káva má být podle výrobců kvalitnější než sprejovaná.
Zajímavostí je, že než vznikla první instatní káva, trvalo to 7 let výzkumu a technologického vývoje.
(Zdroj: www.zbynekmlcoch.cz)
Rýchle info
Bio

Bio Instantná káva vymrazovania Soluble BEZ KOFEÍNU, Alternativa3, 500g
Počet hviezdičiek je 5 z 5
Skladem
37,64 €
Rýchle info
Bio


Bio Instantná káva vymrazovania Soluble BEZ KOFEÍNU, Alternativa3, 25 porcií
Skladem
7,99 €
Rýchle info
Bio

Bio Instantná káva vymrazovania Soluble BEZ KOFEÍNU, Alternativa3, 375 porcií
Skladem
90,59 €
Rýchle info
Bio

Bio Instantná káva vymrazovania Soluble BEZ KOFEÍNU, Alternativa3, 100g
Skladem
10,70 €