Bio Cococao - instantní kakao s kokosovým cukrem, 250 g
Dopřejte sobě i svým dětem zdravější alternativu instantního kakaa. Předností kokosového cukru je nízký glykemický index (35), čímž prospívá ke zmírnění kolísání hladiny cukru v krvi. Obsahuje Inulin, který pomáhá ke zpomalení absorpce glukózy. Dále obsahuje železo, zinek, draslík, antioxidanty a vlákninu. Má příjemnou sladkou chuť s nádechem karamelu.
Kategorie: | Horká čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 250 g |
Kokosový cukr se vyrábí z nektaru květů kokosové palmy rostoucí v tropickém podnebí.
Obsahuje fair trade kakao z Dominikánské Republiky. Jedná se o druh Criollo, jedno z nejžádanějších kakaí pro svou kvalitu, chuť a aroma. Toto odtučněné kakao se vyznačuje velmi bohatým aroma a nižší hořkostí oproti jiným druhům. Produkce Criolla se odhaduje na méně než 3%, jelikož rostliny Criolla jsou velice citlivé na podmínky pěstování a jsou méně výnosné.
Kakao je jednou z nejkomplexnějších a nejbohatších potravin, které nám příroda nabízí. Má stimulující účinky, umí pozvednout náladu a zažehnat chmury. Ne nadarmo jej májští indiáni nazývali potravou bohů.
Příprava: do hrnečku nebo sklenice dejte 2-3 lžíce cococao, přidejte malé množství studeného či horkého mléka, jemně promíchejte a podle chuti dolijte mlékem.
Složení z ekologického zemědělství: kokosový cukr, kakaový prášek 35%. Bez laktózy, bez lepku.
Nutriční hodnoty na 100g: 1513 Kj, 362 Kcal, tuky 4 g, z toho saturované 2,5 g, sacharidy 67,2 g, z toho cukry 58,6 g, vláknina 11,5 g bílkoviny 9,2 g, sůl 0,02 g.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.