Cukr a med - Hmotnost - 350 g

Cukr je také považován za tzv. "bílý jed", stejně jako sůl a mouka. Proto se mu snažíme vyhýbat a hledáme alternativní sladidla. Přinášíme varianty třtinových cukrů té nejvyšší kvality. Znáte je?
Panela: šťáva, získaná vylisováním z cukrové třtiny, která se nachá odpařit, zbydou krystaly, a ty se nastrouhají na podobu cukru. Panela si tak zachovává až 50x více vitamínů a živin, než běžný třtinový cukr. Má také svou osobitou medovou chuť a nižší glykemický index.
Mascobado: proces probíhá stejně jako u panely. Při odpařování se hmota neustále míchá, proto má mascobado narozdíl od panely strukturu kulatých zrnek.
Kokosový cukr: získává se z nektaru květů kokosové palmy a kromě mnohonásobně vyššího obsahu živin a nižšího glykemického indexu, obsahuje také vlákninu inulin, která zpomaluje vstřebávání cukru do krve. V chuti se lehce projevuje karamel. Kokosový cukr vřele doporučujeme malým dětem a postarším lidem.
